Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over In-Made.
Klik op de vraag om het antwoord te lezen.
Ja! Omdat wij mensen voorbereiden op een baan ná detentie, streeft In-Made erna om een volwaardig productiebedrijf te zijn. U mag dus dezelfde kwaliteit en service verwachten als van een regulier productiebedrijf. Hiervoor maken we ook gebruik van uw handboeken en werkinstructies. Uiteraard doen we dat binnen de afgesproken levertijd en volgens de leveringsvoorwaarden. En bent u onverhoopt toch niet tevreden? Via onze contactpagina kunt u dan eventueel een klacht indienen.
Voor iedere opdracht selecteert In-Made geschikte gedetineerden. Zij worden begeleid door ervaren en vakbekwame arbeidsbegeleiders ("werkmeesters"). Onze arbeidsbegeleiders zijn ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eindproduct en het behalen van de afgesproken levertijd. Daarnaast hanteert de In-Made voor haar productielocaties een In-Made Keurmerk (vgl. ISO 9001). Periodiek worden onafhankelijke audits uitgevoerd op naleving van onder andere werkinstructies en controles. Op deze manier bewaken we continu de kwaliteit van het productieproces.
Werken met In-Made biedt een aantal voordelen. Zo zijn wij verspreid over het hele land en beschikken wij met ca. 8.000 man bijna altijd over voldoende mankracht. Dit betekent dat wij meestal snel aan de slag kunnen én dat wij onze levertijden kunnen halen. Daarnaast bieden wij onze producten en diensten aan voor een aantrekkelijke prijs. Dat kan omdat wij geen winstoogmerk hebben. Een ander voordeel is dat uw kostbare producten binnen onze muren gegarandeerd veilig staan. En ten slotte: als u werkzaamheden door ons laat uitvoeren, dan kunt u ook nog eens invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo).
Onze gedetineerden hebben een zeer diverse achtergrond en beschikken daardoor allemaal over andere ervaringen en competenties. Dat maakt dat wij van vele markten thuis zijn. Daarnaast zijn gedetineerden gemotiveerd: door te werken verdienen ze een bescheiden wettelijke vergoeding, doen ze nuttige werkervaring op, kunnen ze een vak leren en besteden ze hun tijd in de gevangenis nuttig. Ook kunnen zij op die manier de kans krijgen om in de laatste fase van hun detentie buiten de muren te werken bij een van onze opdrachtgevers (de methode Ex-Made).
In principe heeft u binnen twee werkdagen een offerte in huis. Mocht het gaan om een bijzondere opdracht, dan kan dit wat langer duren omdat wij dan meer zaken met u moeten afstemmen. Bent u akkoord met de offerte? Dan kunnen wij in de meeste gevallen snel aan de slag. Uiteraard hangt dit wel af van de precieze aard en omvang van de opdracht.
In-Made heeft geen eigen transportdienst. Wel kunnen wij in de meeste gevallen het transport van uw producten laten verzorgen via een van onze transporteurs. Uiteraard kunt u uw producten ook zelf vervoeren of dit door uw eigen vervoerder laten doen. In veel gevallen is dat gunstiger voor u.
Ja, de meeste locaties van In-Made beschikken over veilige, overdekte opslagruimten om uw producten (tijdelijk) op te slaan. Echter, onze ruimte "binnen de muren" is in de meeste gevangenissen beperkt.
Natuurlijk! Wij laten u graag zien hoe we te werk gaan en wat wij u te bieden hebben. Neem contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze accountmanagers.
Of kies voor een digitale "360 graden"rondleiding: Neem een kijkje op de website In-Made360
In de werkplaatsen van In-Made wordt op dit moment in principe van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 16.45 uur gewerkt.
Machinaal verpakken heeft de toekomst. Om beter in te spelen op vragen van onze opdrachtgevers én om gedetineerden nog beter voor te bereiden op een baan als operator is In-Made gestart met machinaal verpakken met flowpackers. In-Made heeft de ambitie om deze dienst op meerdere locaties aan te bieden. Wij willen in goede samenwerking met opdrachtgevers het verpakken van (droge) voeding, loyality producten en andere producten verder ontwikkelen.
Wij zijn voor onze externe en interne tarieven gehouden aan de Wet Markt & Overheid. De inkomsten die elk arbeidsbedrijf uit commerciële opdrachten genereert, worden onder andere gebruikt om de vergoedingen aan de gedetineerden af te dekken, de personele en materiële kosten van de bedrijfsactiviteiten (incl. machines) en voor de financiering van de (vak)opleidingen voor gedetineerden.
Let wel: Er is dus geen sprake van winst of streven naar winst in de bedrijfseconomische zin van het woord. Wel zal er sprake zijn van maatschappelijke winst door de toegevoegde waarde aan de terugkeer van gedetineerden in de maatschappij.